Lexnova seminarier

Träffa landets ledande juridiska experter som ger sitt perspektiv på rättsutvecklingen och delar med sig av spetskunskap inom olika rättsområden.

Anställdas missbruksproblem – så agerar du som HR och arbetsgivare

Att en arbetstagare dyker upp onykter på arbetsplatsen är en mardröm för många chefer. Hur ska man agera som arbetsgivare – och kan man säga upp en anställd på grund av missbruksproblem? På detta seminarium reder vi ut HR-juridiken och ger dig konkreta metoder för hur ni arbetar förebyggande med en tydlig missbrukspolicy på arbetsplatsen.

Anneli Lönnborg
Advokat och Senior Associate. Har gedigen erfarenhet av att arbeta med arbetsrättsliga frågor, främst utifrån ett arbetsgivarperspektiv. Hon har även god erf... Mer…

Advokat Anneli Lönnborg ger handledning kring den känsliga situationen när en medarbetare har ett missbruksproblem. Enligt lag är arbetsgivaren skyldig att agera – men hur? Här får du klarhet i arbetsgivarens juridiska rättigheter och skyldigheter och konkreta metoder för förebyggande arbete.


På agendan: 

  • Så utformar du en alkoholpolicy
  • Hur du arbetar förebyggande på arbetsplatsen
  • När har man rätt att säga upp den anställda?
  • Vanliga varningssignaler


Detta seminarium vänder sig till dig som är arbetsrättslig jurist och HR- eller personalansvarig. Utbildningscertifikat ingår.


Seminariet kan komma att spelas in. För mer information: Läs här


Datum
Tisdag 19 mars
Tid
08.00—10.00
Plats
Humlegårdsgatan 14, Plan 6, Stockholm
Delta online
Det går även att delta via live-länk