Lexnova seminarier

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Advokaters skadeståndsansvar

Hur undermåliga råd kan advokater ge sina klienter? I ljuset av ett nytt HD-avgörande går Christina Ramberg igenom hur advokaters skadeståndsansvar bedöms. Se till att du har koll på hur rättelse av bristande rådgivning bör göras och undvik risken för skadeståndsansvar.

Christina Ramberg
Professor i civilrätt vid Stockholms universitet. En av våra mest efterfrågade föreläsare som har mångårig erfarenhet av att föreläsa inom framförallt avtals... Mer…

På det här lunchseminariet går Christina Ramberg igenom advokaters skadeståndsansvar. Med utgångspunkt i det så kallade Cypernmålet, tar Högsta domstolen nu upp frågan om ombuds ekonomiska ansvar till följd av undermålig juridisk rådgivning. Du som deltagare får en inblick i den tvist avseende rådgivning som uppstod efter det så kallade Cypernmålet. Frågan i detta mål är om advokaten ansetts haft fog för sin juridiska rådgivning och hur skadeståndsansvaret för undermålig rådgivning bör bedömas.

Ur innehållet

  • Genomgång av nytt HD-avgörande
  • Analys av nytt rättsfall
  • Kopplingen till Cypernmålet


Intyg på 1,5 timmar utdelas till samtliga deltagare. Enklare lunch ingår.

Vem bör gå på seminariet

Jurister - för att få bättre koll på hur du som ombud och byrå kan undvika skadeståndsansvar efter bristande rådgivning.

Datum
Fredag 6 december
Tid
11.00—13.00
Plats
Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Delta online
Det går även att delta via live-länk
Pris
2 990,00 kr